Bailey

de hondenvriend

Even voorstellen

Mijn Naam is Cynthia Al en ik ben geboren op 31 maart 1992. Van kinds af aan ben ik al gek op dieren en dan voornamelijk op honden. Sinds januari 2020 trotse moeder van een mooie dochter waar het dierenleven mee wordt gedeeld.
Voor mij was het al heel snel duidelijk dat ik met honden wilde gaan werken. Met de opleiding dierverzorging niveau 3 te Clusius College Alkmaar en geweldige stageplekken bij o.a. dierenspeciaalzaken, dierentehuis Kennemerland te Zandvoort, KNGF-geleidenhonden en beveiligingshonden.

Na deze opleiding heb ik 2,5 jaar gewerkt bij dierentehuis Kennemerland. Daarna kreeg ik een kans bij een blindengeleiden hondenschool om daar te gaan werken.
Omdat het elke keer bleef kriebelen om met honden te werken ben ik Bailey de hondenvriend begonnen. Bailey de hondenvriend staat voor hondenvrienden maar ook voor mens en hond het samen zijn. Sinds 2017 is Bailey de hondenvriend ook een leerbedrijf voor leerlingen van Clusius College die graag met honden willen werken.

Bailey de hondenvriend is natuurlijk niet zomaar ontstaan. Sinds September 2012 ben ik de trotse eigenaresse van Duitse herder x Golden Retriever teef genaamd: Bailey. Met 8 weken kregen wij haar bij ons thuis. Bailey is mijn eerste hond en een droom die is uitgekomen. Ze ging al van pup af aan altijd mee met mij naar het dierenasiel en de blindengeleide hondenschool. Ze houdt erg van spelen met andere honden en ze is een stabiele teef die over de juiste hondentaal beschikt. Bailey is de rust zelf maar heeft ook zo haar honden streken. Ze is gek op kinderen die ook altijd dol op haar zijn. Bailey is mijn beste vriendin en blijft mij elke dag weer inspireren. Bailey is niet meer uit mijn leven te denken.

Sinds juni 2018 heeft Bailey een zusje Biby. Biby is een Duitse herder x Berner Sennen een onzeker teefje die nog veel moet leren en wat onzeker is naar vreemde mensen. Dit is natuurlijk ook wel het ras eenkennigheid maar als ze je eenmaal kent dan gaat ze voor je door het vuur. Met honden gaat ze heerlijk spelen en ravotten.

Deze opleidingen heb ik al gevolgd, maar je bent als hondenvriendin nooit uitgeleerd!!

– Clusius College Castricum VMBO.  BEHAALD
– Clusius College Alkmaar MBO dierverzorging niveau 3. BEHAALD
– Ethologie hond. BEHAALD
– Kynologisch instructeur. BEHAALD
– Gevorderd kynologisch instructeur. BEHAALD
– Probleem gedrag oplossen. GEVOLGD
– EHBO dier elk jaar herhalen. BEHAALD
– Coach hersenwerk. BEHAALD
– Dog assisted coaching. GEVOLGD
– Boel inzicht. BEHAALD
– Instructeur hersenwerk BEHAALD
– Kindercoach. GEVOLGD
– Instructeur detectie werk MEE BEZIG
– Instructeur balans coördinatie GEVOLGD
– begeleiding angst voor honden BEHAALD

Lezingen:
– Monique bladder; Dominantie theorie, vuurwerkangst, uitvallende honden in huis
– Sonja Verhoef; socialiseren.
– Sam Turner de invloed van hormonen op de hond  
– Kennis centrum Argos Neus van de hond
– Liselot Boersma van Hondenlot De emotionele Belevingswereld van honden
– Lichaamstaal van honden
– de uitvallende hond in huis
– Lezing honden en vuurwerk
– Liselot Boersma van Hondenlot Agressie bij honden