Bailey

de hondenvriend

het team 

Mijn Naam is Cynthia Al en ik ben geboren op 31 maart 1992. Van kinds af aan ben ik al gek op dieren en dan voornamelijk op honden. Sinds januari 2020 trotse moeder van een mooie dochter waar het dierenleven mee wordt gedeeld.
Voor mij was het al heel snel duidelijk dat ik met honden wilde gaan werken. Met de opleiding dierverzorging niveau 3 te Clusius College Alkmaar en geweldige stageplekken bij o.a. dierenspeciaalzaken, dierentehuis Kennemerland te Zandvoort, KNGF-geleidenhonden en beveiligingshonden.

Na deze opleiding heb ik 2,5 jaar gewerkt bij dierentehuis Kennemerland. Daarna kreeg ik een kans bij een blindengeleiden hondenschool om daar te gaan werken.
Omdat het elke keer bleef kriebelen om met honden te werken ben ik Bailey de hondenvriend begonnen. Bailey de hondenvriend staat voor hondenvrienden maar ook voor mens en hond het samen zijn. Sinds 2017 is Bailey de hondenvriend ook een leerbedrijf voor leerlingen van Clusius College die graag met honden willen werken.

Bailey de hondenvriend is natuurlijk niet zomaar ontstaan. Sinds September 2012 ben ik de trotse eigenaresse van Duitse herder x Golden Retriever teef genaamd: Bailey. Met 8 weken kregen wij haar bij ons thuis. Bailey is mijn eerste hond en een droom die is uitgekomen. Ze ging al van pup af aan altijd mee met mij naar het dierenasiel en de blindengeleide hondenschool. Ze houdt erg van spelen met andere honden en ze is een stabiele teef die over de juiste hondentaal beschikt. Bailey is de rust zelf maar heeft ook zo haar honden streken. Ze is gek op kinderen die ook altijd dol op haar zijn. Bailey is mijn beste vriendin en blijft mij elke dag weer inspireren. Bailey is niet meer uit mijn leven te denken.

Sinds juni 2018 heeft Bailey een zusje Biby. Biby is een Duitse herder x Berner Sennen een onzeker teefje die nog veel moet leren en wat onzeker is naar vreemde mensen. Dit is natuurlijk ook wel het ras eenkennigheid maar als ze je eenmaal kent dan gaat ze voor je door het vuur. Met honden gaat ze heerlijk spelen en ravotten.

Sherida 

Mijn naam is Sherida Ikelaar en ik ben 35 jaar jong. Al vanaf kinds af aan ben ik graag bezig met dieren en voornamelijk met honden. 

In 2008 kreeg ik samen met mijn compagnon de kans om een hondenuitlaatservice te starten Woefie & Co. Wij waren gevestigd in ’t Twiske en hadden daar een groot veld waar de honden lekker konden rondrennen, dit heb ik jaren met veel plezier gedaan maar door omstandigheden is de samenwerking gestopt en ben ik verder gegaan met mijn eigen uitlaatservice onder de naam Dogs at the Beach. 

Met veel plezier ging ik elke dag naar het strand met een klein groepje honden, het was heerlijk om elke dag bezig te zijn met de honden en ze te zien genieten.

Mede door de steeds strenger wordende regels rondom het uitlaten in IJmuiden en een andere baan die mij werd aangeboden, heb ik met pijn in mijn hart mijn bedrijf in 2016 opgeheven.

Sinds maart 2018 ben ik de trotse moeder van een prachtige zoon. Helaas kleine jongens worden groot en binnenkort gaat hij naar school. En voor mij word het tijd om weer wat met mijn passie voor honden te gaan doen. Daarom ben ik in de tussentijd met de opleiding vakbekwaam medewerker dierenverzorging begonnen. 

Ik heb erg veel zin om binnenkort weer lekker de hele dag buiten te zijn en ervoor te zorgen dat alle hondjes bij Bailey de hondenvriend een fantastische dag beleven.